TRI/SD
swim - bike - run

L'etape Slovakia by Tour de France 2023: Další cyklistická výzva!

Můj druhý cyklistický závod tohoto roku. 112km kolem Bratislavy s 1700m převýšením.

Samuel Dušek a Lukáš Kynický v cíli L'etape Slovakia by Tour de France 2023

Dne 20. července 2023 jsem měl možnost být součástí pelotonu L'etape Slovakia by Tour de France 2023 a opět mohu s radostí říct, že mám za sebou další skvělý sportovní zážitek!

Budíček v 3:55 trochu bolel, ale bylo potřseba stihnout start v 7:00. Z prvu jsem si říkal, že to je pěkně brzo, ale hned po startu mi došlo, že tak brzký start je jedině ku prospěchu. Ten ranní průjezd Bratislavou při východu slunce byl neskutečný.

Samotný konec pelotonu při startu L'etape Slovakia by Tour de France 2023

Trasa etapy byla opravdu výzvou. Kopce byly výživné a bohužel povrch etapy byl většinou plný děr, nespevněného asfaltu a občas i štěrku. To zapříčinilo mnoho opravdu nepěkných pádů - doufám, že všichni, kdo se vysekali, jsou v pořádku doma. To je asi tak jediné, co bych závodu vytknul. Do příště bych se pokusil na díry jezdce více upozornit a na ty opravdu kritické dát nějaké dobrovolníky. Věřím, že by to mohlo udělat závod bezpečnější.

Jinak bych řekl, že bylo všechno tip ťop. Vesnička, občerstvovačky, jízda v balíku, zázemí finiše i medaile.

Samuel Dušek u zdi s podpisy všech účastníků L'etape Slovakia by Tour de France 2023

Krom ranního průjezdu Bratislavou jsem si ještě užil výjezd a hlavně pak sjezd kopce Pezinska Baba. Ten nový asfalt a úplně prázdná a uzavřená cesta z toho udělali jedinečný zážitek.

Z celkových 454 účastníků, kteří závod na dlouhé trati dokončili jsem skončil na 282. místě v čase 4h 3m 27s se ztrátou 1h 3m 54s na prvního. V mé kategorii dokončilo 216 účastníků a tam jsem se umístil na 141. místě.

Opět jsem si ověřil, že jsem na kole stále hodně slabý ve srovnání s ostatními. Závod byl ale pro mě skvělý test na DoksyRace 2023. Vím, že těch 90km na kole zvládnu a vím, že mi ještě nějaká energie na běh určitě zbyde.

Vyzkoušel jsem si i novou závodní stravu od Precision Fuel & Hydration a dopadlo to velice dobře. Myslím, že závodní stravu už mám vyřešenou dobře.

Precision Fuel & Hydration - závodní strava

Po závodě jsme se ještě vydali do centra na kávu a zasloužený croissant v kavárně KeP's. Doporučuji!

Cappuccino a croissant v Kavárně KeP's

Jestli se zúčastním i příští rok ještě nevím, ale na další ročník L'Etape Czech Republic by Tour de France už přihlášený jsem!