TRI/SD
swim - bike - run

Můj plán na rok 2024

Na můj triatlonový rok 2024 se opravdu těším. Cítím silnou motivaci a chuť objevovat a posouvat své limity jako ještě nikdy! Trénink, závody, kempy a vzdělávání. To vše bude rok 2024 mít.

Selfie na kole, Samuel Dušek

Můj primární cíl na tento rok zůstává ale úplně stejný jako rok minulý. A to prožít jej v maximálním zdraví, v radosti z tréninku, bez zranění a ztráty motivace. S touto myšlenkou vstupuji do každého tréninkového týdne a myslím, že se mi to dobře daří naplňovat. Tak snad se mi to podaří i v tomto roce.

Závody

Co se závodů týče, tak jsem si na sebe letos připravil 3 závody s prioritou A. Jeden běžecký (půlmaraton) a dva triatlonové v distanci polovičního ironmana.

Novojičínský půlmaraton

Půlmaraton s prioritou A bych si rád zaběhl u nás v Novém Jičíně, 11. května. Můj cíl je mířit na čas 1:30:00. Můj aktuální PB je 1:43:02. Stáhnout 13 minut nebude snadné, ale věřím, že to s trenérem, Lukášem, zvládneme!

CZECHMAN Triatlon

První A závod v distanci polovičního ironmana bude pro mě letos největší český závod - CZECHMAN Triatlon, který se uskuteční 1. června v okolí obcí Dolany a Staré Ždánice. Můj cíl je dostat se na čas 4:45:00. Opět, není to úplně jednoduchý cíl vzhledem k tomu, že můj PB je 5:27:56, ale zároveň věřím, že to není ani cíl nereálný.

IRONMAN 70.3 HRADEC KRÁLOVÉ

Druhý A závod v distanci polovičního ironmana pak bude závod pod samotnou značkou Ironman v Hradci Králové. Ten se uskuteční 18. srpna. Můj cíl pro tento závod pak závisí na tom, jak dopadne Czechman. Primárně bych si ale chtěl tento triatlonový svátek užít na 110 %. Bude to první závod u nás pod značkou Ironman. Trasy plavecké i běžecké části se nachází v samotném centru města - věřím tak, že závod bude mít skvělou diváckou kulisu od začátku až do konce.

Závodů, kterých bych se rád zúčastnil je více - celý seznam lze najít na této stránce: Závody 2024. V tomto článku jsem vypsal opravdu jen závody s prioritou A.

Každopádně skutečnost, že Ironman 70.3 Hradec Králové je 18. srpna a do konce roku je tak ještě daleko, otevírá možnosti pro ještě 1 A závod pro tento rok. Tak uvidíme.

Kempy

Minulý rok jsem se zúčastnil dvou triatlonových kempů a bylo to super! Letos si ale nechávám místo jen pro 1. Ještě nevím jaký, ale věřím, že to bude s domácím Mov3ment týmem. A vůbec by mi nevadilo jet se zase podívat na Stelvio.

Trénink

V tréninku velice rád navážu na minulý rok a budu pokračovat ve spolupráci s Lukášem, se kterým jsem maximálně spokojený. Věřím, že výše stanovené cíle společně zvládneme naplnit.

Jak už to tak ale u mě většinou bývá - když něco dělám, tak to nemůžu dělat na méně jak 100 %, rád bych si tento rok doplnil i vzdělání a prošel kurzem České triatlonové asociace na trenéra 3. třídy.

Blog

V roce 2023 jsem si blog založil. V roce 2024 bych ho tak mohl začít konečně psát. Tak snad se mi to taky podaří a budete se moct těšit na více článků. Primárně bych rád psal o mých zkušenostech ze závodů. Kdybyste někdo měl tip na nějaký článek, který by vás ode mne zajímal, budu určitě rád, když mi dáte jakkoli vědět.