TRI/SD
swim - bike - run

Hobby Čerťák Triatlon 2023: Můj první triatlon

Můj první triatlonový závod. Hobby Čerťák Triatlon 2023. 300m plavání, 15km kolo, 4,5km běh.

Samuel Dušek v cíli prvního ročníku Hobby Čerťák Triatlonu 2023

V sobotu 22. července jsem se zúčastnil mého 1. triatlonového závodu.

Závod

Závod Hobby Čerťák Triatlon se konal v Novém Jičíně v okolí vodní nádrže Čerťák. Jednalo se o 1. ročník tohoto závodu a o vůbec 1. triatlonový závod v Novém Jičíně, co si já pamatuji. Do organizace tohoto závodu se pustil místní atletický zapsaný spolek Atletika Nový Jičín z. s..

Na místo závodu jsem přijel asi 2 hodiny před startem, abych nasál atmosféru a kouknul na dětské závody. Hned při příjezdu jsem byl mile překvapen, jak dobře je připravené zázemí.

Plavání

Plavání mi udělalo velkou radost. Voda měla akorátní teplotu a byla relativně čistá. Chvíli jsem si po startu hledal místo v balíku a naštěstí jsem při tom hledání nedostal žádný kopanec. Hned jak jsem nějaké místo našel jsem si nastavil stabilní tempo, díky kterému jsem vyšel z vody na 5. místě celkově a na 2. místě v kategorii.

Plaveckou část závodu jsem dokončil v čase 6m 12s.

Samuel Dušek po dokončení plavecké části závodu Hobby Čerťák Triatlon 2023

Kolo

Na kole mi však závod přestal chutnat. Kvůli silnému dešti, který byl předešlou noc, byla trať plná bahna a kaluží. Kombinace těchto podmínek společně s 400m převýšením na 15km mi dalo vážně zabrat a na kole jsem tak ztratil asi 8min.

Po velkém trápení jsem kolo dokončil v čase 49m 39s.

Samuel Dušek během cyklistické části závodu Hobby Čerťák Triatlon 2023

Běh

Při běhu jsem se pak již zase cítil dobře, ale mou ztrátu z kola se mi už nepodařilo na 4,5km trati se 120m převýšením snížit.

Běžeckou část závodu se mi podařilo dokončit v čase 22m 15s.

Samuel Dušek během běžecké části závodu Hobby Čerťák Triatlon 2023

Závod jsem nakonec dokončil v čase 1h 18m 9s se ztrátou 13m 29s na prvního. Celkově jsem skončil na 23. místě ze všech závodníků a 6. ve své kategorii.

Závěrečné hodnocení

Závod jsem si užil na 100%. Je skvělé, že se Atletika Nový Jičín z. s. pustil do organizace 1. ročníku tohoto závodu a doufám, že máme zaděláno na další sportovní tradici v Novém Jičíně.

Moc díky všem, kdo mě na trati podporovali. Myslím, že podpora nejbližších je na závodech to nejlepší!